© AP

Zussen Williams krijgen wildcard, Bonaventure wint Belgisch onderonsje op Roland Garros

Venus en Serena Williams hebben een wildcard gekregen om deel te nemen aan het dubbeltoernooi bij de dames op Roland Garros. Dat blijkt uit de lijst met deelneemsters die donderdag werd vrijgegeven.

De zussen gaan op zoek naar een derde eindzege in het dubbelspel op Roland Garros, nadat ze samen op het Parijse gravel de dubbeltitel pakten in 1999 en 2010.

Serena Williams maakt ook in het enkelspel haar rentree in het tweede grandslamtoernooi van het seizoen. Vorig jaar was ze er niet bij wegens haar zwangerschap. Het voormalige nummer 1 van de wereld, intussen weggezakt naar de 453e plaats op de WTA-ranking, won Roland Garros driemaal (2002, 2013, 2015). De 36-jarige Williams, die dit seizoen nog maar vier wedstrijden afwerkte, is geen reekshoofd en kan dus meteen op een hoog gerangschikte opponente botsen. De loting voor de hoofdtabellen vindt donderdagavond om 19u plaats.

Bonaventure wint Belgisch onderonsje

Ysaline Bonaventure (WTA 132) heeft zich donderdag geplaatst voor de derde en laatste kwalificatieronde van Roland Garros. De 23-jarige Bonaventure klopte in de tweede kwalificatieronde in een Belgisch duel Maryna Zanevska (WTA 153) in twee sets: 6-2 en 7-5. De wedstrijd duurde een uur en vijftien minuten.

Bonaventure neemt het voor een plek in de hoofdtabel op tegen de winnares van het duel tussen de Zweedse Rebecca Peterson (WTA 96) en de Amerikaanse Francesca Di Lorenzo (WTA 189). Het zou voor onze landgenote de eerste maal zijn dat ze de eindfase van een grandslam haalt.

Zanevska en Bonaventure zijn de enige Belgen in de kwalificaties bij de vrouwen. Elise Mertens (WTA 16), Alison Van Uytvanck (WTA 46), Kirsten Flipkens (WTA 69) en Yanina Wickmayer (WTA 101) staan rechtstreeks op de hoofdtabel van het tweede grandslamtoernooi van het seizoen.

Meer sportnieuws