© Stefanie Deleu

Voorwaardelijke straf voor man die meisjes overtuigde om zich voor webcam uit te kleden

De Mechelse correctionele rechtbank heeft een 34-jarige man uit Kieldrecht (Beveren) veroordeeld tot twee jaar met probatievoorwaarden. De man overtuigde meisjes om zich voor de webcam uit te kleden. Slechts één slachtoffer kon worden geïdentificeerd.

TDK

Het onderzoek naar de man startte in 2016, nadat zijn toenmalige partner had gezien dat hij een erotisch chatgesprek voerde met een jong meisje uit Haacht. Omdat ze al langer vermoedde dat de man interesse had in jonge meisjes, stapte ze naar de politie en werd de computer van de man onderzocht.

Volgens het openbaar ministerie werden er meerdere gesprekken met jonge meisjes gevoerd. Gesprekken waarin hij aan de meisjes vroeg om zich uit te kleden in ruil voor geld. Hij vroeg ook om naaktfoto’s op te sturen. Eenmaal hij die in handen had, eiste hij nog meer foto’s.

Alleen het meisje uit Haacht kon worden geïdentificeerd. Ze was vijftien toen ze met de beklaagde begon te chatten. De man dwong haar zich te masturberen, anders zou hij alle naakte beelden van haar online gooien.

Hotelkamer

Volgens het openbaar ministerie werden er contacten met meisjes uit Nederland teruggevonden en waren er elementen die aantoonden dat de man had afgesproken met hen op een hotelkamer. Maar ook daarvan kon geen enkel slachtoffer worden geïdentificeerd.

De rechtbank veroordeelde hem nu tot een voorwaardelijke straf. Eén van de voorwaarden is een contactverbod met het geïdentificeerde slachtoffer.

Mobiliteit en haven

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio

MEER OVER