© Victoriano Moreno

Uitspraak rond werken Gedempte Zuiderdokken komt volgende week

De werken aan de Gedempte Zuiderdokken in Antwerpen worden nog niet hervat. De Raad voor de Vergunningsbetwistingen behandelde donderdag de zaak, in de loop van volgende week komt er een uitspraak.

JaTi, PVDP, bap

De werken blijven voorlopig stilliggen, maar de aannemer zal de komende dagen nog noodzakelijke werken uitvoeren om de veiligheid op en rondom de werf te garanderen. Een uitspraak volgt in de loop van de volgende week.

“Alle partijen werden donderdag gehoord”, meldt de Raad voor Vergunningsbetwistingen. “We nemen nu even tijd om alle informatie verder te verwerken. “Begin volgende week volgt dan de uitspraak in deze UDN-procedure (schorsingsprocedure bij uiterst dringende noodzakelijkheid). De definitieve uitspraak over de schorsing wordt in de loop van volgende maand verwacht. De stad zal zich ondertussen beraden over de volgende stappen in de lopende procedures.”

© jan van der perre

Twee buurtbewoners hadden een klacht ingediend over de uitrit van de ondergrondse parking die er wordt gebouwd. Daarop werden de werkzaamheden stilgelegd.

De twee bewoners uit de Verviersstraat willen dat er op een andere plek een tweede in- en uitgang naar de parkeergarage komt. “De inzet van dit geschil is niet dat we niet willen dat er een in- en uitgang aan onze deur komen”, zeiden ze. “We willen alleen dat het verwachte verkeer meer gespreid wordt over de wijk.”

Ze stapten daarop naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen, die de werken schorste.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio