© BELGA

Oud-burgemeester van Kapellen Jacky Buchmann is overleden

Jacky Buchmann is vanmorgen in zijn slaap overleden op 86-jarige leeftijd. Hij was minister, senator en burgemeester van Kapellen. Dat meldt Radio 2. Jacky Buchmann was burgemeester van Kapellen van 25 maart 1983 tot 31 december 2000. Buchmann was al een tijdje ziek.

jtp

Buchmann (Open Vld) was burgemeester van 1983 tot eind 2000 en ook senator, minister en ondervoorzitter van de senaat. Hij zal de geschiedenis ingaan als man van de grenscorrectie tussen Kapellen en Ekeren, die op mentaal, financieel en bestuurlijk vlak zijn gemeente een ontzettende boost gegeven heeft.

Voor Hoogboom, Zilverenhoek en de Sterre bij Kapellen dokterde Jacky Buchmann een wetsvoorstel uit. Hij was op dat moment minister in de Vlaamse regering en slaagde erin een volksvertegenwoordiger uit elke partij bereid te vinden dit wetsvoorstel in te dienen bij de Kamer van Volksvertegenwoordigers. In 2016 kreeg hij de titel van ereburgemeester in Kapellen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Buchmann was niet enkel politicus, maar ook een succesvol zakenman en erevoorzitter van voetbalclub Cappellen FC. “Met triestheid hebben we vandaag het overlijden vernomen van onze ere-voorzitter”, laat de club weten. “Na het overlijden van Jos Van Wellen vorig jaar verliest de club opnieuw een boegbeeld. Cappellen FC wenst de familie Buchmann en haar vrienden veel sterkte toe in deze moeilijke tijden.”

Buchmann verliet de club als bestuurder in het midden van de jaren negentig, maar bleef de club trouw volgen en was één van de trouwe gasten in het socio-gebeuren. In 2006, ter ere van het 100-jarig bestaan van de club, kreeg Buchmann de titel van ere-voorzitter. Naast het voetbal was ook de ruitersport een grote passie van Buchmann, die jarenlang voorzitter was van de Belgische Ruitersportfederatie.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio