© Photo News

Voetzoeker ontploft tijdens Antwerp-match: politie verhoort twee verdachten

De Lokale Politie Antwerpen heeft dinsdag twee verdachten verhoord in verband met een ontploffing van een voetzoeker tijdens de voetbalwedstrijd tussen R. Antwerp F.C. en Sint-Truiden op 12 mei. Verschillende mensen werden toen afgevoerd naar het ziekenhuis met klachten over hoofdpijn en oorsuizingen.

JaTi

Kort voor de aftrap van de match was een luide knal te horen. De knal bleek afkomstig van een voetzoeker in Tribune 2 van het Bosuilstadion. Tijdens de wedstrijd boden vijftien mensen zich met gehoorschade aan voor verzorging. Ook na de wedstrijd contacteerden verschillende slachtoffers nog de politie omwille van gehoorschade.

De politie en het parket zijn een onderzoek gestart naar de feiten. Twee verdachten werden geïdentificeerd en verhoord.

De twee verdachten, een 24-jarige man uit Wijnegem en een 28-jarige man uit Deurne, werden geïdentificeerd aan de hand van camerabeelden in het stadion. Beide verdachten ontkenden hun betrokkenheid bij het incident, ook na confrontatie met de camerabeelden.

“Het parket van Antwerpen zal nu nagaan of er voldoende aanwijzingen bestaan dat de verdachten effectief in aanmerking komen voor de feiten, en desgevallend overgaan tot vervolging.”

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio