© EPA-EFE

Ondanks degradatie verlengden al meer dan 15.000 Hamburger SV-fans hun abonnement

Hamburger SV degradeerde twee weken geleden voor het eerst in haar geschiedenis naar de Tweede Bundesliga. Daar zal het echter nog steeds op een horde fans mogen rekenen. Een week na de start van de abonnementenverkoop hebben al 15.000 HSV-fans hun seizoenskaart verlengd.

De overige 11.000 abonneehouders van dit seizoen hebben nog tot 6 juni om hun seizoenskaart te verlengen. Op 19 juni start dan de voorverkoop voor clubleden. Twee dagen later begint de vrije verkoop.

“We zijn heel tevreden met de vele aanvragen”, reageerde HSV-bestuurslid Frank Wettstein. “Er zal ook volgend seizoen een dolle sfeer te beleven zijn in ons Volksparkstadion.”

Ook de ledengroei is sinds de degradatie alleen maar toegenomen, meldt de club. Er hebben zich de voorbije twee weken 4.000 nieuwe fans aangemeld. De club komt zo op een totaal aantal leden van meer dan 80.000 uit. Verder werden er negen nieuwe fanclubs opgericht, onder meer in Canada en op Gran Canaria.

Hamburg beëindigde de Bundesliga op de zeventiende en voorlaatste plaats. Dat volstond niet voor handhaving. Die Rothosen waren de enige Duitse club die sinds de start van de Bundesliga (in 1963) altijd in de hoogste afdeling speelden.

Meer sportnieuws