© The Next Closet

Online tweedehandswinkel ‘The Next Closet’ breidt uit naar ons land

De Nederlandse webshop ‘The Next Closet’ breidt binnenkort uit naar België. Aan het aanbod designerkledij zullen dan ook verschillende labels van eigen bodem worden toegevoegd. Dat kondigt het bedrijf aan in een persbericht.

vwh

Zes jaar geleden kwamen de twee Nederlandse vriendinnen Thalita van Ogtrop en Lieke Pijpers op het idee om de modewereld duurzamer te maken. In het kader daarvan lanceerden ze hun webshop ‘The Next Closet’, waar mensen kledij van bekende labels kunnen scoren aan een prijsje, maar ook eigen kleding kunnen verkopen.

Anno 2018 merken de oprichtsters dat het concept enorm aanslaat in België. Uit cijfers blijkt immers dat 20 procent van de community Belgen zijn, dat er meer Belgische verkopers zich aanmelden op het platform en dat fashionista’s uit ons land ook meer geld spenderen aan mode. Daarom wordt nu zo’n 1 miljoen euro geïnvesteerd in de uitrol van het platform in België.

Modefans kunnen zich verwachten aan een ruim aanbod tweedehandskleding van onder meer Raf Simons, Dries Van Noten, Ann Demeulemeester, Christian Wijnants, Natan en Delvaux. Labels die een eerlijk productieproces hanteren, krijgen een groen label mee.

NIET TE MISSEN