© Getty Images

Beruchte Antwerpse gangster (37) krijgt drie jaar cel na verkrachten van mentaal gehandicapte vrouw

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft de beruchte gangster Mustapha B.(37) veroordeeld tot 3 jaar gevangenisstraf wegens verkrachting van een mentaal gehandicapte vrouw. B., die niet kwam opdagen tijdens de voorlezing van het vonnis, moet de vrouw ook een schadevergoeding van 2550 euro betalen.

jvdaa

Mustapha B. is een van de zwaarste criminelen van Antwerpen, al laat hij maar heel af en toe van zich horen. ‘Zotterik’, zoals ze hem in het milieu noemen, zit immers al bijna zeventien jaar onafgebroken in de gevangenis wegens drugsfeiten en een reeks zware geweldplegingen. Zo zorgde hij in 2016 nog voor paniek op het hof van assisen, waar zijn zus en zijn broer terechtstonden voor een moord.

B. was niet teruggekeerd uit penitentiair verlof en had ook zijn kat gestuurd naar het assisenproces, waar hij werd verwacht als getuige. Bij de autoriteiten vreesde men dat hij een poging zou ondernemen om zijn (hoogzwangere) zus en broer te bevrijden, maar achteraf bleek die vrees niet terecht. B. bleek enkele maanden op de dool, maar bood zich uiteindelijk zelf weer aan bij de gevangenis.