Archiefbeeld. © BELGA

DISCUSSIE. Vindt u dat er statiegeld op plastic flessen en blik moet komen?

Het Antwerps stadsbestuur, met burgemeester Bart De Wever op kop, roept de bewoners van de Scheldestad op tot meer netheid. Het gaat van kwaad naar erger met sluikstorten en zwerfvuil. Statiegeld kan het probleem (gedeeltelijk) oplossen.

Met statiegeld op plastic flessen en blik zou zo’n 40 procent van het zwerfvuil uit het straatbeeld verdwijnen. Bart De Wever verzet zich er niet tegen. “In Vlaanderen zit niet iedereen op dezelfde lijn”, aldus De Wever. “Vanuit N-VA hebben we nog wel vragen, zoals over het mogelijke effect op de kleine handelaars. Maar als op onze vragen bevredigende antwoorden komen, dan ga ik mij niet verzetten tegen het statiegeld op plastic flessen en blik.”

Wat is uw mening? Moet er statiegeld komen op plastic flessen en blik? Of zijn andere maatregelen voldoende om het sluikstorten tegen te gaan?

Stuur hieronder uw reactie door, een selectie van de reacties publiceren we morgen in de krant.

 

OPROEP. Waar wordt er bij u in de buurt veel afval achtergelaten?

© BELGAIMAGE

Het probleem van sluikstorten en zwerfvuil in de stad Antwerpen wordt erger en erger. “Ik wil in een propere straat wonen, niet in een varkensstal”, klinkt het bij bewoners in de Seefhoek.

Stoort u zich ook aan het vuil en afval dat rondslingert op straat? Of aan vuilniszakken die dagenlang buiten staan? Of oude stoelen en zetels die buiten worden gezet?

Kent u plaatsen in Antwerpen waar het echt uit de hand loopt? Openbare plekken die een verzamelplaats zijn geworden van afval? Laat het ons dan weten via onderstaand invulformulier.