© AP

Twee doden en twintig gewonden bij treinongeval in Italië

Bij een treinongeval in de buurt van de Noord-Italiaanse stad Turijn zijn in de nacht van woensdag op donderdag minstens twee mensen om het leven gekomen. Dat berichten lokale media. Twintig anderen raakten gewond, van wie er drie in kritieke toestand verkeren.

dgs

Een regionale trein die een traject tussen Turijn en Ivrea aflegde, botste rond 23.20 uur met een vrachtwagen aan een spoorwegovergang in de gemeente Caluso. De motorwagen en twee rijtuigen ontspoorden.

De treinbestuurder was op slag dood, terwijl een zwaargewonde passagier overleed terwijl die met een helikopter werd overgebracht naar het ziekenhuis. Drie gewonden zijn er erg aan toe, onder wie een vrouw met een traumatisch hersenletsel.

De chauffeur van de vrachtwagen, ingeschreven in Litouwen, bleef ongedeerd. Volgens de in Turijn gebaseerde krant La Stampa ging het om een uitzonderlijk vervoer.

Hoe het ongeval precies is kunnen gebeuren, is nog niet duidelijk. Volgens de Italiaanse spoorwegmaatschappij RFI werkte de spoorwegovergang naar behoren.

© AP

MEER OVER Italië