Nieuwe speeltuin op komst voor de Dageraadplaats

De Dageraadplaats zal in het begin van volgend jaar een nieuwe speeltuin krijgen. Dat lijkt logisch. Aan het populaire plein op Zurenborg is het voor de kinderen dikwijls aanschuiven aan de schommel. Districtsschepen Cordula Van Winkel (N-VA) geeft wat meer uitleg.

dp

“De nieuwe speeltuin zal in het teken staan van design, beeld en hout en bevat nog een waterelement. Er komt ook een apart eiland voor de allerkleinsten en voor de kinderen tussen 6 en 12 jaar. Er is al een inspraakmoment geweest met de buurtbewoners. Het definitieve ontwerp moet nu volgen. Ook daarbij is er weer een inspraakmoment. Zo is het nog wat onduidelijk of de zitbanken kunnen blijven staan.”

De nieuwe speeltuin zou niet echt groter worden, maar schuift wel een beetje op. “Het wordt meer een vernieuwing dan een vergroting. De bedoeling is de speeltuin meer naar het midden van het plein te verhuizen. Dat zorgt met de terrassen in de buurt dan ook voor een bredere doorgang voor de hulpdiensten. Het plan is om de speeltuin in het begin van 2019 te openen”, zegt schepen Cordula Van Winkel nog.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio