© JAA

Carrière van 60 jaar

GvA-reporter Martin Vissers overleden

Deze week overleed Martin Vissers. Hij verzorgde als lokaal verslaggever voor Gazet van Antwerpen meer dan zestig jaar lang het nieuws uit Schoten. De uitvaart vindt plaats op zaterdag 2 juni.

jaa

Martin Vissers werd net geen 84 jaar. Hij is rustig ingeslapen in Verbert-Verrijdt, het woonzorgcentrum van het OCMW waar hij samen met zijn echtgenote Greta Van den Berg al negen maanden heel graag woonde.

De zoon van de bekende melkboer Jaak Vissers uit de Kuipersstraat werkte zijn hele beroepsloopbaan als bediende bij Ford Motor, maar na de ‘werkuren’ was journalistiek zijn grote passie. Het begon allemaal met de oude typemachine die hij op zijn achttiende verjaardag van zijn ouders kreeg. Eerst tikte hij daarop stukjes voor het soldatenblad De Ketting, maar al gauw was ook Gazet van Antwerpen geïnteresseerd in de nieuwtjes van Martin Vissers.

Toneelkringen, huwelijksjubilarissen maar ook gemeenteraden en straffe sportprestaties van lokale helden: geen gebeurtenis van enig belang waar Schotenaren bij betrokken waren ontsnapte aan Martins aandacht. Verhalen noteerde hij in oude agenda’s, die hij gebruikte als notitieboekje. Zijn sigaar was al even onafscheidelijk, tot 1987 toch.

“Ik deed alle verplaatsingen per fiets”, vertelde Martin ons vorig jaar nog. “Greta vond het niet erg dat ik altijd onderweg was. Ik was een vrije vogel, ja, maar ze wist dat we door dat centje bij te verdienen ons huis sneller konden afbetalen en beter konden zorgen voor onze drie zonen Nico, Geert en Bart.”

Enkele jaren geleden nam Martin Vissers afscheid van dé gazet. Maar hij is ze altijd blijven lezen. De eucharistieviering ter uitvaart van Martin vindt plaats in zijn geliefde Sint-Cordulakerk op 2 juni om 11u. Gazet van Antwerpen is Martin Vissers erg dankbaar voor zijn inzet en wenst de familie oprechte deelneming bij dit verlies.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio