© jaa

Politie maakt resultaten actie ‘Mistrap je niet’ bekend

227 fietsers betrapt op inbreuk op wegcode

Tijdens de actie ‘Mistrap je niet’, die liep in april en mei en gericht was tegen het soms roekeloze rijgedrag van sommige fietsers, stelde de lokale politie 227 inbreuken op de wegcode vast bij. De meeste van die fietsers die in de fout gingen, kregne ook een fikse boete.

jaa

“Deze boetes werden pas uitgedeeld na een periode van sensibilisering. We deden dit niet om fietsers te demotiveren, maar het is helaas de realiteit dat het gedrag en de mentaliteit pas veranderen wanneer er effectief wordt beboet”, zegt woordvoerder Kristel Wouters. “Dat kun je ook afleiden uit de resultaten van onze actie. Tijdens de sensibiliseringsperiode was 74% van de gecontroleerde fietsers volledig in orde en respecteerde de wegcode. Tijdens het repressieve deel van de actie steeg dat percentage tot 94% van het aantal gecontroleerde fietsers.”

81 fietsers werden beboet omdat ze in de verkeerde rijrichting trapten op een eenrichtingsfietspad. Andere veelvoorkomende overtredingen zijn het gebruik van de gsm tijdens het fietsen en met de fiets op het voetpad rijden. “We blijven fietsers in de gaten houden en beboeten als ze de wegcode niet respecteren”, kondigt Wouters aan. “Verkeersveiligheid is van levensbelang voor iedereen die deelneemt aan het verkeer en blijft een topprioriteit voor onze zone, met aandacht voor fietsers, automobilisten en voetgangers.”Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio