UEFA dreigt met Europese uitsluiting voor AC Milan

Foto: Photo News

UEFA dreigt met Europese uitsluiting voor AC Milan

Print

AC Milan heeft de voorbije drie seizoenen het reglement omtrent financiële fair play niet nageleefd. Bijgevolg dreigt de Italiaanse club komend seizoen uitgesloten te worden van de Europa League. Dat heeft de Europese Voetbalbond (UEFA) dinsdagavond bekendgemaakt.

De UEFA weigerde een schikking te aanvaarden, in december voorgesteld door AC Milan. Eerder maakte de Europese Voetbalbond kenbaar dat het grote twijfels heeft over leningen ter waarde van 300 miljoen euro, die tegen oktober 2018 moeten terugbetaald worden aan het Amerikaanse hedgefonds Elliott Management. Volgens de UEFA is het niet duidelijk of AC Milan dat bedrag kan terugbetalen en welke financiële garanties ertegenover werden geplaatst door voorzitter Li Yonghong. De Chinese ondernemer kocht AC Milan in april 2017.

De Club Financial Control Body kan AC Milan de komende weken uitsluiten van de Europa League. De Rossoneri verzekerden zich van een EL-ticket door afgelopen seizoen op de zesde plaats te eindigen in de Serie A.

“De beslissing van de UEFA heeft me verrast en geeft me een bitter gevoel”, verklaart Marco Fassone, algemeen directeur van AC Milan. “Woensdag zullen we kijken naar de juridische kant van de beslissing. Dit kan enorme schade toebrengen aan het imago van de club.”

MEER VOETBALNIEUWS