Nu ook officieel: Michel Preud’homme nieuwe trainer Standard

Foto: BELGA

Nu ook officieel: Michel Preud’homme nieuwe trainer Standard

Print

Michel Preud’homme begint aan zijn derde periode op Sclessin. Dat vertelde de ex-doelman aan onze redactie en werd ook door de club bevestigd. Hij wordt de komende vier jaar coach, technisch directeur en ondervoorzitter.

Het hing al langer in de lucht dat Preud’homme Ricardo Sa Pinto zou opvolgen bij Standard, maar nu is het dus officieel. Standard-voorzitter Venanzi maakt van Preud’homme naast coach ook ondervoorzitter en technisch directeur.

Vier jaar

Preud’homme tekent een contact van vier jaar in Luik. De eerste drie seizoenen zal hij focussen op zijn job als coach, klinkt het. “Daarna kan hij zich volop toeleggen op zijn taken als technisch directeur en vicevoorzitter van Standard. Michel heeft een plan klaar om iets op te bouwen in Luik.”

Sa Pinto

“Sa Pinto is vertrokken. Die beslissing hadden we al een tijd geleden genomen”, zegt Venanzi aan Sporza. “Resultaten zijn belangrijk, maar het imago van Standard is dat ook. En als voorzitter moet ik op lange termijn denken.”

Venanzi liet ook weten dat het gedrag van Sa Pinto bij momenten niet door de beugel kon. Hij zegt ook dat hij al een akkoord had met Preud’homme voor het sportief weer beter draaide bij Standard.

Meer voetbalnieuws