Stijn Vreven topkandidaat bij Beerschot Wilrijk

Foto: Photo News

Stijn Vreven topkandidaat bij Beerschot Wilrijk

Print

In de zoektocht naar een opvolger voor Marc Brys heeft Beerschot Wilrijk het vizier gericht op Stijn Vreven (44). De Limburger is de topkandidaat met wie de club deze week tot een akkoord hoopt te komen.

Het enige struikelblok tussen Vreven en ­Beerschot Wilrijk is de samenstelling van de technische staf. De club wil zelf de assistenten kiezen waarmee ze op langere termijn wil ­werken, terwijl Vreven graag zijn eigen ­assistenten wil meebrengen. Beerschot Wilrijk moet een ­volledig nieuwe technische staf zoeken nu naast Marc Brys ook assistenten Issame ­Charaï, Bart Van Lancker en keeperstrainer Bram Verbist naar Sint-Truiden trekken. De club polste vorige week Bart De Roover als assistent-trainer, maar die heeft aangegeven dat hij bij Cappellen wil blijven als hoofdtrainer.

Vreven staat na zijn vertrek bij NAC Breda open voor een terugkeer naar België. Een club in eerste klasse genoot zijn voorkeur, maar hij gaf al te ­kennen dat hij een ambitieus project als dat van Beerschot Wilrijk hem wel aanspreekt.

“Een concreet gesprek is er nog niet geweest”, ­aldus Vreven. “Of ik daar trainer zou willen ­worden? Ik beken dat ik niet sta te springen voor een club uit 1B. Maar ­Beerschot is wel een ­speciaal geval. Het is een mooie club met een ­traditie en een warm publiek. Dus daar ga ik ­zeker niet op voorhand nee tegen zeggen.”

De voormalige speler van onder andere Gent en KV Mechelen promoveerde vorig jaar met NAC Breda naar de Eredivisie, maar nam daar na het afgelopen seizoen afscheid omdat zijn visie en die van de club niet meer overeenkwamen. Voor zijn periode bij NAC Breda werkte Vreven als trainer in de Belgische eerste klasse bij Waasland- ­Beveren.

Ook Jonas De Roeck werd gepolst door Beerschot Wilrijk, maar die lijkt nog te willen wachten op een aanbod uit eerste klasse.

MEER VOETBALNIEUWS