© AP

Wordt ontmoeting tussen Donald Trump en Kim Jong-un uitgesteld?

De topontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un “lukt misschien niet voor 12 juni”, zo heeft de bewoner van het Witte Huis dinsdag gezegd, suggererend dat er mogelijk uitstel komt van de top in Singapore, zo hebben meerdere Amerikaanse media gemeld. “Indien de top uitgesteld wordt, kan die mogelijk later doorgaan”.

Trump ontving dinsdag in zijn ambtswoning in Washington zijn Zuid-Koreaanse collega Moon Jae-in. Op de agenda staat de top Trump-Kim. Moon zei dat “het lot en de toekomst” van het Koreaanse schiereiland daarvan afhangt.

Ondanks zijn suggestie dat de top mogelijk uitstel oploopt, zei Trump volgens het ABC News ook dat de coördinatie rond de ontmoeting “blijft doorgaan” en dat Kim “extreem blij zal zijn in het geval zij in staat zijn een bevredigend akkoord te vinden om het Koreaanse schiereiland vrij te maken van kernwapens”.

Opnieuw weigerde het Amerikaanse staatshoofd te zeggen of hij al rechtstreeks met de Noord-Koreaanse leider heeft gesproken.

Vorige week kwamen er uit Pyongyang verklaringen waaruit bleek dat de top mogelijk op losse schroeven staat.

Nu in het nieuws