Gedonder en regenbuien boven Antwerpen, wateroverlast in Limburg

Print

Hevige buien zetten straten blank in Maasmechelen. Foto: HBVL

Antwerpen / Turnhout -

Het voorspelde onweer trekt dinsdagnamiddag over Vlaanderen. De zwaarste buien situeerden zich boven Limburg en de omgeving van Luik. Maar ook ten noorden van Antwerpen en in de regio rond Turnhout valt er lokaal veel regen uit de lucht. Het KMI waarschuwt op meerdere plaatsen in ons land voor een code oranje.

Dinsdagnamiddag zijn er op meerdere plaatsen hevige buien en onweer losgebarsten. Het KMI waarschuwt daarom voor een code oranje. In de provincie Antwerpen blijft het tot hiertoe bij lokaal enkele hevige regenbuien en wat gedonder.

Wateroverlast

In de regio Limburg lijkt er inmiddels al behoorlijk veel wateroverlast te zijn. De plaatselijke brandweerkorpsen ontvingen al heel wat oproepen.

Aangezien deze namiddag en in het begin van de avond ook overvloedige neerslag wordt verwacht in Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Vlaams-Brabant, heeft de overheid beslist het noodnummer 1722 voor niet-dringende brandweerinterventies te activeren.

Het nummer 1722 moet ervoor zorgen dat de noodcentrales 112 niet overbelast geraken bij onweer, en dat mensen die in levensgevaar zijn niet nodeloos moeten wachten.

Ook komende dagen kans op onweer

Ook morgen wordt het overal opnieuw onstabiel met buien en onweer. De maxima liggen tussen 19 graden aan zee en 24 graden in de Kempen.

Donderdag krijgen we in de voormiddag lokale regenbuien. In de namiddag en ‘s avonds worden de buien talrijker en actiever en gaat het soms ook onweren. Plaatselijk verwachten we flink wat neerslag. Het is nog steeds vrij warm met maxima van 18 tot 24 graden.

MEEST RECENT