© VTM

Verdachte van moord op gevangenisverpleegster: “Ik heb het niet gedaan”

Ashley V.D.V. en Marco L., het koppel dat wordt verdacht van de moord op gevangenisverpleegster Christine Lenaerts uit Bouwel (Grobbendonk), is dinsdag voor de raadkamer in Turnhout verschenen. Ze blijven aangehouden. “Ik heb het niet gedaan”, riep de vrouw naar de camera’s.

JaTi

Het koppel wordt door het gerecht verantwoordelijk geacht voor de dood van gevangenisverpleegster Christine Lenaerts (45) uit Bouwel. Die werd op donderdag 26 april vermoord teruggevonden aan de oude stortplaats van Umicore in Olen. Ze werd er gedumpt nadat ze met haar jas gewurgd was.

© BERT DE DEKEN

Een dag later werden bij een routinecontrole op een bus aan de Spaanse grens Marco L. (43) en vriendin Ashley V.D.V. (33) uit Herentals opgepakt. Woensdag werden ze door Spanje aan België uitgeleverd.

De twee verschenen vorige week donderdag, onder zware beveiliging, voor de onderzoeksrechter. Die besliste om hen aan te houden voor wederrechtelijke vrijheidsberoving en roofmoord. Amper een uur nadat Marco L. in de gevangenis van Turnhout was aangekomen, bedreigde hij al een vrouwelijke cipier. Hij kreeg daarvoor een tuchtmaatregel.

De raadkamer van Turnhout bevestigde dinsdag hun aanhouding.

De advocaat van de verdachte vrouw liet dinsdag aan VTM Nieuws weten dat zijn cliënte zou meewerken aan het onderzoek. Het parket in Turnhout wil die informatie voorlopig bevestigen noch ontkennen.

© BERT DE DEKEN

© BERT DE DEKEN

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio