© Jan Van der Perre

Axel Daeseleire schildert Rubens op Groenplaats (en voorbijgangers mogen meedoen)

Het stadsfestival ‘Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert’ gaat binnen twee weken van start. Om de vernieuwde Rubenswandelingen te promoten, nam acteur Axel Daeseleire dinsdag om 13.30u het penseel ter hand tijdens een open schildersessie op de Groenplaats. Ook voorbijgangers konden zelf een schilderij maken van het standbeeld van Rubens, met de kathedraal op de achtergrond.

jvo

Vanaf 13.30u kon iedereen op de Groenplaats in Antwerpen deelnemen aan een open schildersessie onder leiding van kunstschilder Jan Scheirs. Ook Antwerps schepen van Cultuur Caroline Bastiaens (CD&V) was erbij.

Er stonden verscheidene schildersezels opgesteld rond het standbeeld van Peter Paul Rubens. Wie dat wilde, kon zich wagen aan het schilderen van het beeld van Rubens met de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal op de achtergrond.

© Jan Van der Perre

Ook Axel Daeseleire, een bewonderaar van Rubens, maakte een schilderij. “Als jonge gast werd ik overal meegenomen door mijn vader. Eerst met tegenzin, maar daarna heb ik toch de smaak te pakken gekregen. Nu bezoek ik geregeld kerken in binnen- en buitenland op zoek naar schoonheid”, vertelde Axel. “Ik bezoek ook heel dikwijls de kerken in Antwerpen, waar je werken kan bewonderen van Rubens en andere barokschilders in een prachtig decor.” De acteur schildert overigens wel vaker. “Maar of ik een even vaste hand heb als de meester zelf, laat ik aan jullie over”, zei hij lachend.

De nieuwe Rubenswandelingen, met twee verschillende routes, voeren deelnemers langs de monumentale kerken van Antwerpen. De kathedraal, de Sint-Andrieskerk, de Sint-Carolus Borromeuskerk, de Sint-Jacobskerk en de Sint-Pauluskerk hebben immers allemaal een sterke en onlosmakelijke band met Rubens. De wandelingen vinden plaats in groep met een ervaren gids of met de gratis app Antwerp Museum. Reserveren of meer info vinden over de wandelingen kan via de website www.antwerpenbarok2018.be.

© Jan Van der Perre

© Jan Van der Perre

© Jan Van der Perre

© Jan Van der Perre

© Jan Van der Perre

© Jan Van der Perre

© Jan Van der Perre

© Jan Van der Perre

© Jan Van der Perre

© Jan Van der Perre

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio