Uitgetelde deelnemers moeten naar boven kruipen tijdens een van de zwaarste marathons ter wereld

Print

Uitgetelde deelnemers moeten naar boven kruipen tijdens een van de zwaarste marathons ter wereld Video: Reuters

Zaterdag namen een heleboel lopers deel aan de Great Wall Marathon, een van de zwaarste loopwedstrijden ter wereld. Mensen uit 62 verschillende landen moesten ruim 42 kilometer lopen op onder meer de Chinese Muur, en dat was duidelijk een erg vermoeiende bedoening. Uiteindelijk gingen een Italiaan en een Zuid-Afrikaanse met de overwinning aan de haal.

Al sinds 1999 staat de opmerkelijke marathon op het programma in de Chinese stad Tianjin. Traditioneel start het evenement op de derde zaterdag van mei, waarna de deelnemers zich mogen wagen aan de maar liefst 5.164 treden die de marathon rijk is. Geen makkelijke opdracht, zo blijkt uit de videobeelden. Sommige lopers moesten zelfs op handen en voeten verder om de eindstreep te halen. Vooral de enorme opeenvolging van beklimmingen en afdalingen maakt de Great Wall Marathon veel zwaarder dan een doorsnee loopwedstrijd. Gelukkig maakt het prachtige uitzicht veel goed.

Bij de mannen mocht Oscar Perego vieren. De Italiaan wist de streep al te halen na een tijd van vier uur, een minuut en veertien seconden. Een klein halfuur later kwam met de Zuid-Afrikaanse Maria Marincowitz ook de eerste vrouw aan bij de finish. In totaal namen 2.500 mensen deel aan het evenement, waarbij ze konden kiezen tussen drie verschillende afstanden: 8,5 kilometer, 21,1 kilometer of de volledige marathon.

MEEST RECENT