Schutter die bloedbad aanrichtte in school legt bekentenissen af, familie “gechoqueerd en verward”

De verdachte van de schietpartij in de Santa Fe High School, in de Amerikaanse staat Texas, heeft bekentenissen afgelegd. Over het motief van Dimitrios Pagourtzis bestaat nog geen duidelijkheid. Intussen heeft de familie van de verdachte een mededeling uitgestuurd waarin ze zegt dat ze “even gechoqueerd en verward is als iedereen door de gebeurtenissen”.

gjs

De 17-jarige Dimitri Pagourtzis opende vrijdag het vuur in de Sante Fe High School. Daarbij vielen tien doden en dertien gewonden. Voorlopig is het gissen naar het motief van de schutter.

Verward

Ook de familie van de schutter begrijpt er niets van. “We zijn bedroefd en ontzet door de gebeurtenissen in de Santa Fe High School. We bieden onze oprechte gebeden en condoleances aan bij alle slachtoffers”, zo staat te lezen in een verklaring van de familie.

De familie bevestigt ook de getuigenissen van klasgenoten die Pagourtzis hebben omschreven als “slim, stil en lief”. “We tasten grotendeels in het duister over wat er is gebeurd, maar wat we te weten komen via mediaberichten komt niet overeen met de jongen die wij liefhebben”.

Levenslang

Intussen is ook bevestigd dat Pagourtzis bij een veroordeling niet de doodstraf riskeert. Omdat hij minderjarig is, riskeert hij wel een levenslange celstraf (met de mogelijkheid op vrijlating na 40 jaar), maar dus niet de doodstraf.

Afwijzing

Een van de eerste slachtoffers van de schietpartij is Shana Fisher. De tiener was net 16 geworden, maar werd vrijdag doodgeschoten door Dimitrios Pagourtzis. Volgens Sadie Rodriguez, de moeder van Shana, had Dimitrios het op haar dochter gemunt. Volgens haar had de schutter boontje voor Shana. “Hij bleef zich steeds opdringen aan haar, maar ze zei dat ze daar niet mee gediend was”, zegt Sadie. “Zijn avances werden steeds agressiever.”

Vorige week zou Shani aan Dimitrios nogmaals hebben duidelijk gemaakt dat ze geen relatie met hem wil en dat hij moest stoppen. Ze zou hem daarbij in de klas, voor iedereen, belachelijk hebben gemaakt en zou hem in de klas nogmaals hebben afgewezen.

Vastgoed

Jobs in de regio