© AP

Schietpartij in Duitsland is familiedrama: zoon en schoonzoon omgekomen

De twee doden en de twee gewonden van de schietpartij in het Duitse Saarbrücken zaterdag, zijn familieleden van de schutter. Dat heeft de politie zondag bevestigd.

gjs

In het Duitse Saarbrücken vond zaterdag een schietpartij plaats. Vrij snel werd duidelijk dat het ging om een familiedrama. De politie heeft intussen meer details vrijgegeven over de schietpartij.

Een 59-jarige man opende het vuur tijdens een familiefeestje in Brebach-Fechingen, een district in het zuidoosten van de stad. Bij de schietpartij vielen twee doden.

Het gaat om de 35-jarige zoon en de 37-jarige schoonzoon van de verdachte. Verder raakten twee vrouwen gewond. Een van hen is de 30-jarige dochter van de schutter. De andere vrouw is de 60-jarige gewezen echtgenote van de dader. De politie vermoedt dat de echtscheiding het motief vormt voor de aanval.

De verdachte zou niet uitgenodigd geweest zijn voor het familiefeestje en zou ook meteen beginnen schieten zijn zodra hij het huis betrad. In het huis werd achteraf een vuurwapen gevonden dat volgens de politie “hoogstwaarschijnlijk” het moordwapen is. De man zou het wapen illegaal aangekocht hebben.