© BELGA

Verdediger van KV Kortrijk krijgt vier maanden schorsing na positieve dopingtest

Bennard Kumordzi heeft een schorsing van vier maanden opgelopen voor een positieve dopingtest. Dat meldt KV Kortrijk op zijn website. De 33-jarige verdediger van de Kerels testte in oktober vorig jaar positief na de match tegen Standard op het product Carboxy-THC.

jefi

“Het resultaat van deze controle, ook na de aangevraagde tegenexpertise, was positief”, meldt de eersteklasser op zijn website. “Er werd een concentratie van 186 ng/ml Carboxy-THC aangetroffen in de urinestaal, waar er normaal een toegestaan maximum van 180 ng/ml is, een minieme overschrijding dus. Carboxy-THC is bovendien niet prestatiebevorderend.”

Voor de positieve dopingtest schorst het Vlaams Doping Tribunaal de Ghanese verdediger 4 maanden geschorst. “Tijdens deze periode zal hij uiteraard niet kunnen deelnemen aan officiële wedstrijden, maar blijft wel deel uitmaken van de A-kern van KV Kortrijk.”

“Bennard is aangedaan door de feiten en benadrukt dat hij de substantie zelf niet bewust heeft ingenomen. Hij zal zich tijdens zijn schorsing blijven inzetten voor de club en hoopt om na zijn schorsing zo snel mogelijk opnieuw zijn waarde voor de club te bewijzen.”

MEER OVER KV Kortrijk

Meer voetbalnieuws