Dienstverlening De Lijn nog steeds verstoord

Foto: Victoriano Moreno

Dienstverlening De Lijn nog steeds verstoord

Print
Antwerpen -

Door de staking van vakbonden ACOD en ACLVB tegen de geplande hervormingen bij openbaarvervoermaatschappij De Lijn zal de dienstverlening ook vandaag/zaterdag verstoord zijn. De hinder is het grootst op een aantal stadsnetten, en ook de kusttram ondervindt grote hinder.

De hinder is het grootst in de kustregio. Op het stadsnet van Oostende rijdt zaterdagochtend maar de helft van de bussen. Ook bij de kusttram is ongeveer de helft van de chauffeurs aan de slag. Dat betekent dat de reizigers kunnen rekenen op een tram om het half uur. De frequentie is lichtjes beter in de richting van Knokke, daar rijden iets meer trams. In de streek is 2 op de 3 buschauffeurs uitgereden.

In de rest van de provincie West-Vlaanderen is de hinder beperkter. In Brugge rijdt ongeveer 80 procent van de streeklijnen, en ongeveer 65 procent van de stadslijnen. In de regio Kortrijk-Ieper rijdt ongeveer 2 op de 3 van alle bussen, zowel op het stads- als het streeknet.

Antwerpen

Ook in de provincie Antwerpen zijn de gevolgen over het hele grondgebied voelbaar. In de stad Antwerpen is het tramverkeer ernstig verstoord. Op de tramlijnen 2, 3, 4, 5, 7 en 10, 15 rijdt zaterdagochtend slechts de helft van de chauffeurs. Op de tramlijnen 6, 9, 12, 24 en 8 rijdt zo goed als geen tram. Tramlijn 11 rijdt normaal.

Ook in de regio’s Mechelen en Turnhout is de hinder groot. De lijnenbundel 500 (Mechelen - Antwerpen) is ernstig verstoord, met uitzondering van lijnen 551 en 552 die zo goed als normaal rijden. Op het Mechelse stadsnet is ongeveer de helft van de chauffeurs aan de slag. In Turnhout en omgeving is er zware hinder op alle lijnen.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio