© Patrick De Roo

Zwijgzame verdachte van moordpoging vraagt niet om vrijlating

Lang had de raadkamer in Turnhout niet nodig om de aanhouding van Willem S. (48) uit het Nederlandse Etten-Leur met een maand te verlengen. De behandeling van zijn zaak was binnen de minuut afgehandeld. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de moordpoging op de 29-jarige kippenkweker Nick Leemans uit Rijkevorsel.

Ivo Meulemans

De Nederlander zou de chauffeur geweest zijn die twee Irakese huurmoordenaars op 6 april 2017 naar de boerderij van Nick Leemans in Gammel in Rijkevorsel heeft gevoerd. De kippenboer overleerde toen als bij wonder een resem schoten. Vier kogels doorboorden zijn lichaam. Hij is intussen volledig hersteld.

De speurders zijn er zeker van dat Willem S. die bewuste avond in Rijkevorsel was. Hij zou de gemaskerde daders na de raid ook weer naar Nederland hebben gevoerd. Hij werd vorige week uitgeleverd aan ons land.

Willem S. beroept zich op zijn zwijgrecht. Ook vrijdag, bij zijn verschijning voor de raadkamer in Turnhout, trok hij zijn mond niet open. “We hebben niet om zijn vrijlating onder voorwaarden gevraagd”, zei advocaat Peter Janssens. “We gedragen ons naar de wijsheid van de raadkamer.”

De zitting was binnen de minuut afgelopen. De raadkamer verlengde de aanhouding van de vermeende chauffeur met een maand. Hij wordt verdacht van poging tot moord.

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio