© rr

Mechelen lanceert eerste Museumnacht

Naar het voorbeeld van grootsteden Antwerpen en Brussel organiseert Mechelen op vrijdag 22 juni zijn allereerste Museumnacht. Met één ticket van 10 euro kan je dan zowel het nieuwe Museum Hof van Busleyden als Kazerne Dossin en het Speelgoedmuseum bezoeken.

svh

Normaal zou een bezoek aan elk van drie musea in totaal zo’n 30 euro kosten. De Museumnacht is dus een buitenkans, want op 22 juni houden de drie musea de deuren open van 17 tot 22u. “In het nieuwe stadsmuseum gaan we zelfs door tot middernacht. In de prachtige tuin van het Hof van Busleyden staan deejays en visual acts geprogrammeerd”, zegt Björn Siffer (Groen), schepen van Cultuur.

Datzelfde weekend vindt van vrijdag 22 tot zondag 24 juni op het binnenplein van het Hof van Busleyden ook het foodfestival Bus-kruid plaats, een evenement dat met de focus op kruiden en de moestuin een ode brengt aan Rembert Dodoens.

Tickets voor de Museumnacht Mechelen kosten in voorverkoop 10 euro, aan de kassa betaal je 12 euro. Kinderen van 4 tot 12 jaar betalen 5 euro.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio