Verkiezingen 2018 - Deurne

© Wim Hendrix

PVDA trekt in Deurne met jonge, diverse en vrouwelijke ploeg naar de kiezer

PVDA trekt in het district Deurne met een jonge, vrouwelijke en diverse ploeg naar de kiezer op 14 oktober. “Met deze kandidaten wil de PVDA gaan voor een district op mensenmaat, waar de noden van de bewoners centraal staan, en niet die van de betonlobby of andere megalomane projectontwikkelaars”, stelt de lokale afdeling in een persbericht.

JoRo

Kristof Vissers (39) trekt de lijst. Hij geeft Nederlandse les aan anderstaligen in Open School Antwerpen, waar hij ook afgevaardigde is voor ACOD Onderwijs. Als huidig fractievoorzitter in de districtsraad is hij één van de drijvende krachten achter het protest voor het openhouden van het Arena zwembad.

Manal Toumi (23) is de tweede kandidaat, een jonge Antwerpse vrouw met Marokkaanse roots. Zij studeert rechten en zet zich in om racisme en discriminatie uit onze samenleving te bannen. Met haar YouTube filmpjes geeft ze mensen inzage in het leven van een jonge persoon met een migratieachtergrond en wil ze vooroordelen de wereld uit helpen.

Geneeskunde voor het Volk

Op plaats drie staat Bart Ostyn (53), huisarts bij Geneeskunde voor het Volk. Bart is sinds 2015 districtsraadslid voor PVDA. Zowel in zijn job als in de raad is hij actief bezig met mobiliteit en gezondheid. Bart werkte jarenlang voor Artsen Zonder Grenzen en het Instituut voor Tropische Geneeskunde.

Ans Peeters (27) werkte enkele jaren als opvoeder in de zorgsector en nu als vormingswerker in het jeugdwerk. Zij geeft cursus aan jongeren met een mentale beperking. Daarnaast is ze actief in de strijd van de PVDA tegen de privatisering van de zorg- en sociale sector. Ans neemt de vierde stek in.

Kadra Farah (47) maakt de top vijf in Deurne volledig. Kadra is intercultureel bemiddelaar en slaat bruggen over grenzen van cultuur en afkomst heen. Zij is zelf in Djibouti geboren. Kadra is bovendien actief in de strijd tegen geweld op vrouwen en genitale verminking.

Stem van de straat

Met deze ploeg wil de PVDA de stem van de straat in de districtsraad van Deurne brengen. De afgelopen maanden vroegen de partij met de Grote Bevraging de mening van 1.589 Deurnenaren. Bijna vier op tien Deurnenaars vindt de overkapping van de Ring het beste voorstel. De partij wil daarom nieuwe groene ruimte creëren voor de dichtbevolkte wijken, inzetten op vernieuwende mobiliteit met een Singeltram én plaatsmaken voor betaalbare woningen en nieuwe scholen.

Daarnaast moet uit de bevraging blijken dat één op de drie Deurnenaars het open houden van het Arena Zwembad de absolute prioriteit vindt. “Beide speerpunten weerspiegelen onze visie op Deurne als geheel van ‘integrale wijken’: leefbare, gezonde wijken met buurtscholen en betaalbare woningen, met groene ruimte en duurzame mobiliteit, met stadsdiensten met kwaliteitsvolle en toegankelijke dienstverlening in moderne en betaalbare publieke infrastructuur”, aldus Kristof Vissers.

Verkiezingsnieuws