Kind (3) komt om bij wilde achtervolging van bestelwagen met illegalen

Een kind van drie jaar is afgelopen nacht omgekomen bij een verkeersongeval met een busje vol illegalen. Het voertuig sloeg op de vlucht voor een politiecontrole, werd kilometers achtervolgd om uiteindelijk nabij Nimy-Maisières, bij Bergen, te botsen. In het busje zaten 26 volwassenen en drie kinderen.

tg

Mensenhandelaars sparen niets of niemand en nemen vaak onverantwoorde risico’s om centen te verdienen. Dat ze daarbij mensenlevens op het spel zetten, zoals afgelopen nacht op de E42 in Nimy-Maisières, kan hen blijkbaar weinig schelen.

Een politiepatrouille van de snelwegpolitie van Henegouwen kreeg afgelopen nacht een bestelwagen in het visier die opvallend zwaar geladen was. Bij controle bleek de nummerplaat niet bij het voertuig te horen. Toen ze de bestelwagen aan de kant wilden zetten, sloeg de bestuurder op de vlucht.

“Er werd versterking gevraagd maar de chauffeur negeerde alle stoptekens”, zegt François Farcy, directeur bij de federale gerechtelijke politie van Bergen.

Volgens de politiemannen hielden de illegalen op een bepaald moment een kind uit het raam, wellicht in de hoop dat de politie de achtervolging zou staken uit schrik dat ze de kleine naar buiten zouden gooiden.

Ter hoogte van het parkeerterrein van Maisières, bij Bergen, gebeurde het onvermijdelijke. De Peugeot Boxer botste aan hoge snelheid tegen een voorganger.

In totaal 26 volwassenen en drie kinderen zaten samengepropt in het laadruim van de bestelwagen, zo ontdekten de agenten. Een meisje van drie jaar overleefde het niet.

Alle inzittenden van het busje zijn meegenomen voor verhoor. Het parket van Bergen vraagt de aanhouding van de bestuurder.