VTM NIEUWS wordt (na 30 jaar Vilvoorde) vanaf najaar 2019 vanuit Antwerpen uitgezonden

Links: een van de eerste nieuwsuitzendingen met Dany Verstraeten van VTM. Rechts: de geplande toren op het Mediaplein in Antwerpen. Foto: vtm, rr

VTM NIEUWS wordt (na 30 jaar Vilvoorde) vanaf najaar 2019 vanuit Antwerpen uitgezonden

Print
Antwerpen 2018 -

News City, waar de verschillende nieuwsredacties van de Persgroep Publishing en Medialaan gaan samenwerken, vestigt zich vanaf het najaar van 2019 in Antwerpen. VTM NIEUWS zal dus na meer dan dertig jaar in Vilvoorde naar Antwerpen verhuizen. Er wordt wel bekeken of er een set komt in Vilvoorde voor dringende interventies.

De Persgroep is uitgever van onder meer Humo, Het Laatste Nieuws en De Morgen. Medialaan overkoepelt onder meer de merken VTM, Q2, Q-Music en Joe. Beide mediagroepen kondigden midden maart aan dat alle redacties samensmelten onder de naam News City en samen onder één dak komen. Aangezien De Persgroep in Antwerpen een gloednieuwe hoofdzetel optrekt, werd de stad als belangrijkste kanshebber bestempeld.

De vakbonden en journalisten van beide bedrijven toonden zich echter sceptisch en ongerust over die plannen. “Brussel is toch het politieke en economische hart van België en de Europese Unie. Journalisten stellen zich vragen bij de mogelijke verhuis naar Antwerpen. Hoe gaan zij vlot in Brussel geraken met al die files”, luidde onder meer de kritiek.

GVA+ De Wever verdedigt komst mediabedrijf op nieuw Mediaplein: “Moet ik mij excuseren dat ik werkgelegenheid naar de stad haal?”

Sinds 1989

De Persgroep Publishing en Medialaan maakten donderdag bekend dat alle redacties effectief naar Antwerpen verhuizen, ook de redactie en de studio van VTM NIEUWS. Het nieuws van de commerciële zender werd sinds de oprichting op 1 februari 1989 vanuit Vilvoorde uitgezonden.

“Het is een logische stap dat we ook de VTM NIEUWS-studio verhuizen naar Antwerpen, zodat álle nieuwsredacties zich op 1 locatie huisvesten”, zegt Kris Hoflack, directeur nieuws. “We bekijken wel om een set te voorzien in Vilvoorde voor dringende interventies, maar de reguliere nieuwsuitzendingen gebeuren vanaf het najaar van 2019 vanuit onze studio in Antwerpen.”

Peter Bossaert, de CEO die aan het hoofd stond van het strategisch team van het eengemaakte bedrijf, verliet eind april het bedrijf wegens een verschil in visie.

Kievitplein

Het nieuwe gebouw komt op het Kievitplein in Antwerpen. De oplevering is voorzien voor het najaar van 2019, waarna de verhuis zal gebeuren. In totaal zullen er een 400-tal mensen, waaronder journalisten, eindredactie, monteurs, lay-out en productie, in News City werken.

LEES OOK. Buurt Kievitplein protesteert tegen ‘Mediaplein’

MEEST RECENT