VIDEO. Tornado trekt langs Duits-Nederlandse grens

Ter hoogte van de Duits-Nederlandse grens is woensdagavond een tornado voorbij getrokken. Minstens één persoon raakte daarbij zwaargewond. Enkele huizen zijn bovendien tijdelijk onbewoonbaar verklaard. Ook het centrum en de omgeving van Luik kreeg te maken met hevig onweer.

Op beelden die op sociale media circuleren, is te zien hoe een tornado over de Duitse regio Viersen trekt en er een spoor van vernieling zaait. Onder meer de gemeentes Viersen-Boisheim, Nettetal-Schaag, Schwalmtal-Dilkrath, Schwalmtal en Niederkrüchten kregen de zware storm over zich heen.

Vooral in de gemeente Viersen-Boisheim is heel wat schade opgemeten. Meerdere huizen zijn er tijdelijk onbewoonbaar verklaard en omgewaaide bomen versperren de straten. Voorts geraakte een 23-jarige man zwaargewond, zo meldt de Rheinischen Post. Hij werd geraakt door een tak terwijl hij uit zijn wagen stapte. Een brandweerman raakte dan weer geëlektrocuteerd.

Ook in Wallonië

Het KMI waarschuwde voor onweerachtige buien woensdagavond tussen 20.00 uur en donderdag 02.00 uur in de provincies Luik, Namen en Luxemburg. Vooral ten zuiden van Samber en Maas was er plaatselijk kans op veel neerslag, hagel en hevige rukwinden.

Sinds woensdagnamiddag teisteren hevige regenbuien de regio van Luik, onder meer het centrum van de stad en Seraing, Herstal en Flémalle. Er is veel schade aan huizen en straten. Er zijn bomen ontworteld, kelders en wegen overstroomd. Er kwam ook melding van modderstromen. Rond 20.30 uur had de brandweer al meer dan veertig interventies uitgevoerd en er moesten er nog een zestigtal volgen. Dat meldt de brandweer.

MEEST RECENT