Verkiezingen 2018 - Schilde

Volledige kandidatenlijst N-VA bekend

Print
Schilde -

N-VA is al klaar met de volledige kandidatenlijst voor oktober. “We hebben alle evenwichten gerespecteerd: onze mensen zijn jong en oud en komen uit zowel Schilde als ’s-Gravenwezel”, aldus een tevreden lijsttrekker en burgemeester Dirk Bauwens (N-VA).

Vlaams Parlementslid en schepen Kathleen Krekels schuift flink wat plaatsen op in de pikorde en prijkt nu op plaats twee. Afdelingsvoorzitter en fractieleider Hendrik Bellens staat op drie. Schepen Peter Mendonck en provincieraadslid Pascale Gielen volgen hen op. Leen Scholiers, die na lange afwezigheid inmiddels weer aan de slag is als OCMW-voorzitter, zal de lijst duwen.

Buiten Gerald Van Acker, die pas nog aankondigde dat hij geen deel meer uitmaakt van de N-VA-fractie, komen alle verkozenen van 2012 in de gemeente- en OCMW-raad opnieuw op. Het gaat om Annemie Vergote, Stefan Van den Heuvel, Patrick Lievens, Frank Cools, Frederik Goemaere en Helga Suetens. Zij worden bijgestaan door nieuwe gezichten, onder wie jongerenvoorzitter Mats Geismar en Micheline Duysens, moeder van de na een noodlottige taxirit verongelukte jongeman Didier Bartholomeus.

Jongste kandidaat

N-VA pakt mogelijk uit met zowel de jongste als de oudste kandidaat in Schilde. Tara Godts zit nog op de middelbare schoolbanken van het Sint-Jan Berchmanscollege in Malle en zal pas zes weken voor de verkiezingen 18 jaar worden. Marita Shadick, met staat van dienst in de vroegere Volksunie, is dan weer 93 jaar oud. In de lijst verder geen bekende dorpsfiguren. De jonge moeder en communicatiespecialiste Valerie Michel werkte al wel op het kabinet van Antwerps N-VA-schepen Koen Kennis. Niko Leuridan is bekend als uitbater van de Baltasar Bar in manege Horse Hotel De Wouwerse Velden in ’s-Gravenwezel.

Verkiezingsnieuws