Alerte politieagent pakt voortvluchtige drugscrimineel op

Foto: rr

Alerte politieagent pakt voortvluchtige drugscrimineel op

Print
Merksem -

De Antwerpse politie heeft dinsdag de 28-jarige voortvluchtige drugscrimineel Omar G. in Merksem opgepakt na een korte achtervolging. Een politieman die niet van dienst was merkte de verdachte op in een broodjeszaak.

G., een kickbokser uit de Bulldogs-stal van voormalig wereldkampioene Daniëlla Somers, werd door de alerte politieagent opgemerkt in een Merksemse broodjeszaak. De politieman was niet aan het werk maar hij riep de hulp in van zijn collega’s van het snelle responsteam omdat de verdachte gekend is als vluchtgevaarlijk.

Toen de verdachte de broodjeszaak verliet en de politie opmerkte, sloeg hij onmiddellijk op de vlucht. De politie zette de achtervolging in, rekende G. snel in en bracht de verdachte over naar de gevangenis.

“Een monopolie op de drugsmarkt”

G. was volgens het Openbaar Ministerie de absolute baas van een crimineel imperium. Hij startte zijn criminele carrière als straatdealer. Al snel bouwde hij zijn netwerk uit, zo snel dat hij volgens het parket “bijna een monopolie” leek te hebben op de Antwerpse drugsmarkt. Hij liet zichzelf graag ‘Benjamin’ of ‘Patje Haemers’ noemen naar zijn grote voorbeeld.

Vanuit een loft, die in het verleden al dienstdeed voor de corrupte drugsdouanier Tim D., in het Hessenstraatje in Antwerpen voerde Omar G. zijn netwerk aan. De organisatie verzamelde zich in het pand waar ook cocaïne werd opgeslagen. De verblijfplaats was eigendom van de jonge zakenman Thami S., bekend van Royal Delivery en dansclub La Gare27.

De organisatie voerde tussen 2012 en 2014 op grote schaal hasj en cocaïne in en verkocht de drugs in Antwerpen. In totaal waren er in hun hoogdagen honderden afnemers. De groep investeerde ook in coketransporten van Salim E.J. via de haven van Rotterdam. Ze kochten in Zuid-Amerika voor in totaal 124 kilogram cocaïne in voor de prijs van 5.500 euro per kilogram, waarna ze de waren in Antwerpen voor bijna het tienvoudige bedrag verkochten. G. werd hiervoor eerder al bij verstek veroordeeld tot een celstraf van zeven jaar.

Alerte politieagent pakt voortvluchtige drugscrimineel op
Foto: rr

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio