Ook dit jaar 3 stratenlopen

Print
Zoersel -

In Zoersel vinden ook dit jaar drie stratenlopen plaats. De organisatoren verwachten in totaal ruim duizend lopers.

De eerste stratenloop is die in de wijk Risschot in Sint-Antonius, nu zaterdag. De wedstrijd vormt een mooie aanloop tot de Risschotse Feesten, op speelplein Moemoe in de Acacialaan. De jeugdreeksen starten om 15u en om 17u leggen de anderen 5, 10 of 15 kilometer af. Zondag volgen huifkartochten (15u), zumbadansen (17u), een barbecue (18u) en een bal (21u). Maandag zijn er wandeltochten voor een goed doel (8-14u), demonstraties ropeskipping (15u) en een barbecue (17u).

De volgende stratenloop is met Zoersel-kermis, zaterdag 23 juni. Die in Halle volgt zaterdag 22 september, ook in een kermisweekend.

Vorig jaar namen aan de drie stratenlopen in totaal zowat 900 sportievelingen deel. “Ditmaal gaan we voor duizend deelnemers”, hoopt Jan De Prins uit Halle. Deelnemers betalen 10 euro ter plaatse en 8 euro bij voorinschrijving. Wie aan de drie loopwedstrijden deelneemt, betaalt bij voorinschrijving 20 euro. Voor de kinderen geldt een eenheidsprijs van 3 euro per jogging, ongeacht of ze vooraf of ter plaatse inschrijven.

www.stratenloop.be, www.risschot.be

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio