Ook Nederlandse politie maakt jacht op vechtmachine die concertganger in Sportpaleis in coma sloeg

Toon (met pet) lag een week in coma maar is wel nog werkonbekwaam Foto: Farouk

Ook Nederlandse politie maakt jacht op vechtmachine die concertganger in Sportpaleis in coma sloeg

Print
Merksem -

De kans is groot dat de man die in december van vorig jaar een Belgische concertganger in coma sloeg tijdens een concert in het Sportpaleis, snel wordt gevat. Dat hij een Nederlander is, raakte maar onlangs bekend. Na een oproep in het Nederlandse programma Opsporing Verzocht, kreeg de politie belangrijke en concrete tips.

Een groep vrienden was op 15 december 2017 in het Sportpaleis om er een concert van Dimitri Vegas en Like Mike bij te wonen. De sfeer was uitgelaten tot Toon, een van de vrienden, plots een rake klap kreeg van een man met ontbloot bovenlijf. Waarom is nog altijd niet duidelijk want er was geen ruzie. De gemene uithaal werd wel gefilmd.

De Antwerpse recherche is sindsdien op zoek naar de dader. Want het parket klasseerde de feiten als poging tot doodslag. Het slachtoffer lag een week in coma en is werkonbekwaam. De dokters vreesden zelfs voor zijn leven.

Na een uitzending van Farouk, eind april op VTM waarin de wereldberoemde dj’s Dimitri Vegas en Like Mike zelf een oproep tot getuigen deden, kreeg de politie een dertigtal tips. Gisteren, dinsdag, werd de zaak behandeld in het Nederlandse opsporingsprogramma Opsporing Verzocht.

Dader is Nederlander

“Want we weten nu bijna zeker dat de dader een Nederlander is. Hij had geen reden om zo uit te halen en sloeg zo hard dat het slechter had kunnen aflopen voor het slachtoffer”, zegt Patrick Aerts van de Antwerpse recherche die nu snel op een doorbraak rekent.

“De dader vertrok onmiddellijk na zijn uithaal uit het Sportpaleis. Samen met een vrouw met lang donker haar. Ze was ongeveer 1.70 m lang en droeg uitdagende kleding. De dader zelf liep in ontbloot bovenlijf en heeft een gespierd lichaam. Zijn haar was op het moment van het incident aan beide kanten opgeschoren. Bovenop is het wat langer, waardoor hij dit naar achteren draagt met gel. Hij heeft verschillende tatoeages, de meest opvallende op zijn borstkas. Aan de linkerkant staat een leeuwenkop getatoeëerd”, zegt Anniko van Santen van Opsporing Verzocht.

Na de uitzending kwamen er enkele tips binnen. Eén heel concrete. Of de man intussen is opgepakt, kan de politie nog niet vertellen. Bij het parket van Antwerpen is niemand bereikbaar voor commentaar.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio