Tot 30 maanden cel voor gewelddadige liefhebbers van hoofdtelefoons Bose

Themabeeld Media Markt Foto: Bart Van den Langenbergh

Tot 30 maanden cel voor gewelddadige liefhebbers van hoofdtelefoons Bose

Print
Wilrijk -

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft woensdag een 21-jarige en een 18-jarige Nederlander veroordeeld tot respectievelijk 30 en 20 maanden effectieve celstraf en elk 1.200 euro boete. De twee bleken liefhebbers van hoofdtelefoons van Bose, die ze gingen stelen uit filialen van Mediamarkt in Hasselt, Luik, Wilrijk en Gent. Ze hadden het gemunt op maar liefst 32 headsets van dat merk ter waarde van ruim 10.000 euro.

Op 7 februari 2018 hadden ze in Hasselt twintig hoofdtelefoons gejat maar ze werden op heterdaad betrapt en gebruikten geweld tegen het winkelpersoneel om te kunnen vluchten. Dat was ook het geval in Wilrijk, waar de oudste een iPad en een iMac voor in totaal tweeduizend euro wilde stelen. In Gent mislukte het plan om twee hoofdtelefoons en een laptop te stelen. Het gerecht beschikte over camerabewakingsbeelden van de verschillende diefstallen. Het tweetal bekende ook hun aandeel.

Ze waren speciaal vanuit Nederland naar ons land afgezakt om de diefstallen te plegen en zo in de maatschappij een gevoel van onveiligheid te creëren. Vier draagtassen, drie smartphones en een instrument om alarmlabels te verwijderen zijn verbeurd verklaard.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio