© Belga, Wim Daneels

Megasessie yoga in Bosuilstadion

Met z’n allen aan de yoga op de Bosuil: op 3 juni kan het met Het Grote Yogaproject, dat voor zijn tweede editie neerstrijkt op drie speciale locaties in Antwerpen. De opbrengst gaat integraal naar het goede doel.

dvd

Het Grote Yogaproject, vorig jaar nog in Beveren, komt deze zomer naar Antwerpen. De initiatiefnemers zijn yogadocenten Pieter Van Bocxlaer en Nina De Man. Zij zoeken altijd drie tot de verbeelding sprekende locaties uit om grootschalige yogasessies te organiseren die voor iedereen toegankelijk zijn. De eerste is alvast bekend: het Bosuilstadion in Deurne. De volgende twee locaties en datums worden later bekendgemaakt.

De opbrengst van het project - deelnemen kost 10 euro - gaat naar de Antwerp Streetboys, een organisatie die dak- en thuislozen, mensen met verslavingsproblematieken of ex-gedetineerden ondersteunt onder het motto ‘voetbal als motivatie voor een beter leven’. Zij trainen wekelijks op de Bosuil.

Initiatiefneemster Nina de Man: “Aangezien de Antwerp Streetboys in hun dagelijkse werking structureel ondersteund worden door Royal Antwerp Football Club was het logisch om de eerste editie van Het Grote Yogaproject op de ‘heilige mat’ van het Bosuilstadion te laten plaatsvinden.”

Pia Plasmans van Sporting A : “Met de Antwerp Streetboys kunnen we bruggen slaan tussen verschillende geledingen van onze samenleving en kunnen we mensen zich welkom doen voelen en een thuis geven. Een vereniging, in dit geval de sportclub, biedt een veilige ruimte voor positieve identiteitsontwikkeling. Er worden verwachtingen gesteld, er zijn regels, er is een team dat op je rekent. Er worden vaardigheden ontwikkeld die op verschillende levensdomeinen in verschillende contexten van pas komen.”

Om deel te nemen aan Het Grote Yogaproject is volgens de organisatie geen ervaring of conditie nodig, noch speelt leeftijd een rol.

Alle info op www.hetgroteproyect.be.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio