Koopjes doen? Winkels organiseren 'Belgian Friday' als antwoord op 'Black Friday'

Foto: Shutterstock

Mode

Koopjes doen? Winkels organiseren 'Belgian Friday' als antwoord op 'Black Friday'

Print
In de Verenigde Staten kunnen mensen de vrijdag na Thanksgiving hun slag slaan tijdens Black Friday, de dag waarop winkels flinke kortingen geven. Om daaraan tegemoet te komen, lanceren vijf merken in eigen land nu het initiatief ‘Belgian Friday’.

La Redoute, Veritas, Sarenza, Kiabi, Jack & Jones en Tape à l’Oeil doen mee aan ‘Belgian Friday’ en geven op vrijdag 18 mei online kortingen aan hun klanten, meldt modewebsite Fashion United. Maar ook het hele pinksterweekend, inclusief 21 mei , kun je stuks scoren aan kleine prijzen.

Het doel is om een antwoord te bieden op 'Black Friday', dat intussen ook al goed ingeburgerd is in Europa, en om aan te sluiten bij consumptiegewoonten van gezinnen. “Een publiek dat niet gewend is om online te winkelen kan profiteren van kortingen op seizoensproducten, maar ook vertrouwd raken met online winkelen”, klinkt het bij de initiatiefnemers.

Een woordvoerder laat weten aan FashionUnited dat ook andere merken erover nadenken om zich aan te sluiten bij Belgian Friday, al wil hij nog niet zeggen om welke namen het gaat.

NIET TE MISSEN