Belgen krijgen massaal boetes voor foutparkeren in Nederlandse Eijsden

Foto: Peter Schols

Belgen krijgen massaal boetes voor foutparkeren in Nederlandse Eijsden

Print

Belgen snappen het parkeerbeleid in het Nederlandse Eijsden niet. Vorig jaar zijn honderden automobilisten in het Maasdorp bekeurd voor foutparkeren.

De teller stond eind vorig jaar op 1200. 1200 boetes voor foutparkeren in Eijsden. En de meeste bekeuringen waren voor automobilisten met een Belgisch kenteken.

De meeste bezoekers van het historische centrum in Eijsden willen zo dicht mogelijk bij de cafés en de restaurants aan Diepstraat en Vroenhof parkeren.

Vergunninghouders

Om te voorkomen dat bewoners van dat gebied hun eigen auto een paar straten verderop moeten neerzetten, heeft de gemeente Eijsden-Margraten enige tijd geleden een nieuw systeem ingevoerd, waarbij de parkeerplaatsen ’s avonds en in het weekend zijn voorbehouden aan vergunninghouders. Overdag kan iedereen daar parkeren.

Op alle straathoeken staan borden waarop is aangegeven wanneer daar gratis geparkeerd kan worden. Speciaal voor de vele bezoekers uit België zijn die teksten ook in het Frans aangebracht.

Lawine aan boetes

Desondanks gaan Belgische automobilisten regelmatig de fout in door hun wagen na vijf uur ’s middags neer te zetten in een straat waar vanaf dat tijdstip alleen met een vergunning geparkeerd mag worden. Dat heeft de afgelopen maanden een lawine aan boetes opgeleverd.

MEEST RECENT