Verkiezingen 2018 - Malle

Peter Lacante duwt, Sanne Van Looy trekt N-VA-lijst

Print
Malle -

Sanne Van Looy en Wouter Patho, het lijsttrekkersduo van N-VA in Malle, maakten zopas de top tien van namen bekend waarmee de partij naar de gemeenteraadsverkiezingen trekt.

De twee zijn trots op hun lijst. “Die bewaart een gezond evenwicht tussen beide deelgemeenten en tussen bekende en nieuwe gezichten. We streven ook uitdrukkelijk naar een vervrouwelijking en verjonging”, klinkt het.

De nummer drie is huidige schepen Mieke Vermeyen. Dirk Gerinckx is leraar en staat op plaats vier. De drie volgende kandidaten (Sonia Van Hoof, Dries De Vry en Beatrix Knaepkens) hebben hun strepen verdiend in het vrijwilligersleven. De zelfstandige ondernemers Jan Maes en Els Raeves staan op de plaatsen acht en negen. Met Carol Verhaegen, jonge moeder en werkzaam in het plaatselijke bedrijfsleven, is de top tien rond. Uittredend gemeenteraadslid Peter Lacante duwt de lijst.

Lijsttrekker Sanne Van Looy (27) staat bekend als een dierenvriend. Zij wil dat het gemeentebestuur intekent op de Vlaamse huisdiersticker. Die informeert over de aanwezigheid van dieren in noodgevallen, zoals bij een woningbrand. “De sticker maakt het voor de brandweer makkelijker om huisdieren te redden.”

Verkiezingsnieuws