Jonge vrouw verdient haar kost door bedreigde diersoorten op te eten en de filmpjes op het internet te zetten

Stockbeeld. Foto: Shutterstock

Jonge vrouw verdient haar kost door bedreigde diersoorten op te eten en de filmpjes op het internet te zetten

Print

Ah Lin Tuch verdient honderden euro’s op haar YouTubekanaal door het eten van beschermde diersoorten. De Cambodjaanse jonge vrouw “vangt” ze in haar video’s, maakt ze nadien voor de camera klaar en peuzelt ze live op. Nu kan ze haar roem op het internet vergeten, aangezien het ministerie voor Natuurbescherming haar nu gaat vervolgen.

Bij de Cambodjaanse Ah Lin Tuch gaat alles in de kookpot: cobra’s, slakken, hagedissen, salamanders en haaien. Zij en haar echtgenoot maakten hun survival video’s in de jungle rond Phnom Penh. De twee kwamen echter in de problemen toen ze een zogenaamde vissende kat klaarmaakten, een dier dat al jarenlang met uitsterven is bedreigd.

Enkele van hun kijkers wisten dat deze kleine katachtige met uitsterven bedreigd is, en toonden de video aan de politiediensten. Nu heeft het ministerie voor Natuurbescherming van Cambodja besloten dat het zo niet langer verder kan. “We zijn een rechtszaak aan het voorbereiden”, schrijft het hoofd van het ministerie in een officiële mededeling.

“Geen flauw idee”

Maar Ah Lin Tuch en haar man beweren dat ze niet beseften dat ze iets mis deden. Bovendien zouden ze nooit zelf gejaagd hebben op de dieren, maar kochten ze die vaak op een lokale markt. Veel van de dieren in hun video’s slachtten ze dus naar eigen zeggen niet zelf.

Tijdens de persconferentie zei de vrouw dat ze geen flauw idee had welke dieren beschermd waren en welke niet. “Ik weet niet eens welke dieren we gebruikten en welke impact dat had op de natuur”, zo reageerde ze volgens de Phnom Penh Post.

Hun doel was volgens hen simpel. Ze mikten niet op bedreigde diersoorten, maar focusten zich vooral op het grote geld dat te verdienen was met hun YouTube-kanaal. Voorlopig leverde dat hen naar eigen zeggen 500 dollar aan advertentie-inkomsten op, maar ze hoopten nog meer te verdienen.

MEEST RECENT