Massa volk en bekende ex-crossers nemen afscheid van Eric Geboers

Print
Mol -

Supporters en sympathisanten waren dinsdagavond massaal aanwezig om een laatste groet te brengen aan voormalig motorcrosskampioen Eric Geboers. Dat gebeurde op zijn geliefde circuit in Lommel.

De 55-jarige Eric Geboers kwam vorige week om het leven tijdens een boottochtje op de Miramarvijver in Mol nadat hij in het water sprong om een hondje te redden. Na een lange zoekactie werd zijn lichaam een dag later gevonden. De gerechtsdokter bevestigde dat verdrinking de doodsoorzaak was.

De afscheidsplechtigheid voor familie en vrienden zal morgen in intieme kring plaatsvinden, maar er was dinsdagavond een afscheidsmoment voor supporters en sympathisanten op het motorcrosscircuit van Lommel.

Dat er net op het circuit van Lommel werd afscheid genomen van de motorcrosskampioen is geen toeval. Het circuit was een van de favoriete omlopen van Geboers én hij was sinds 2008 organisator van de GP van België in Lommel.

Massa volk en bekende ex-crossers nemen afscheid van Eric Geboers
Foto: Tommy Maes

Joël Smets

Al een halfuur voor de eigenlijke start stroomde het volk al binnen op het circuit. Van de parking tot aan de tent waar de kist van Eric Geboers stond opgesteld, was er constant een lange rij.

Ook een aantal motorcrossers en ex-crossers waren op het groetmoment aanwezig, onder wie Joël Smets. “Eric Geboers was een groot voorbeeld”, vertelt hij. “Op mijn negende zag ik hem crossen op zijn eerste profwedstrijd op de Keiheuvel in Balen en sindsdien was ik een vurige supporter. Hij liet zien dat motorcross bloed, zweet en tranen vergde. Maar hij ging er altijd voor.”

Volgens Smets heeft Geboers de sport naar een hoger niveau gebracht. "Vooral de manier waarop hij onze sport heeft gepromoot en geprofileerd, is echt wel heel apart", luidt het. "Hij heeft de sport geprofessionaliseerd op sporttechnisch vlak, maar ook op commercieel vlak door grote sponsors naar de cross te halen en de cross op tv te brengen. Hij had iets wat andere mensen niet hadden."

Stefan Everts: “Het leven ligt soms in een klein hoekje”

Onder de rouwenden ook collega en vriend Stefan Everts

De familie en vrienden van Geboers bedanken iedereen voor de steun in de afgelopen dagen. "De hoeveelheid aan mooie berichten is overweldigend. Eric heeft tijdens zijn leven enorm veel harten geraakt. Hij had een hart voor zowel mens als dier", klinkt het.

MEEST RECENT