Na 18 jaar weer een toptornooi in ons land: topgolfers verzamelen vier dagen in ‘s-Gravenwezel

Thomas Pieters Foto: AFP

Na 18 jaar weer een toptornooi in ons land: topgolfers verzamelen vier dagen in ‘s-Gravenwezel

Print
Schilde -

Achttien jaar na de Belgium Open heeft ons land met de Belgian Knockout opnieuw een toptoernooi op de European Tour, het hoogste niveau in Europa. Van donderdag tot zondag geven diverse topgolfers elkaar partij op de Rinkven golfbaan in ‘s Gravenwezel.

De Antwerpenaar Thomas Pieters, die de voorbije jaren op het allerhoogste niveau golfde, nam het initiatief om er voor te zorgen dat ons land terug een toptoernooi heeft. “We hebben gekozen voor het knock-outsysteem,” verklaarde Pieters op de persconferentie. “Zo worden tijdens de eerste twee dagen een stroke play discipline afgewerkt. Daarna spelen de beste 64 golfers verder in matchplay, waar er man tegen man wordt gegolfd over negen holes en met rechtstreekse uitschakeling.”

Thuiswedstrijd

“Voor mij is het een thuiswedstrijd”, zegt Pieters. “Als ik in België ben, kom ik hier oefenen. Het is wel een voordeel, maar de druk zal ongetwijfeld aanwezig zijn. Je wil namelijk aan het thuispubliek en de vrienden iets laten zien. Het seizoen is overigens voor mij nog niet te best geweest. Het eerste toernooi in Abu Dhabi was goed, maar voor de rest was het slecht. De voorbije jaren waren voortreffelijk, maar bevestigen is dikwijls moeilijk. Alles moet kloppen om goede prestaties neer te zetten. Vorig seizoen werd ik vierde op de Masters, dit jaar was de concentratie niet optimaal en dan kan je het vergeten. Ik kijk al uit naar donderdag en ga er voor.”

Na 18 jaar weer een toptornooi in ons land: topgolfers verzamelen vier dagen in ‘s-Gravenwezel
Nicolas Colsaerts. Foto: AP

Colsaerts en Detry

Ook Nicolas Colsaerts kende tot nu toe een zwak seizoen. De 35-jarige Brusselaar werd in februari voor de eerste keer vader van een flink uit de kluiten gewassen zoon Jackson. “Neen het was tot nu toe niet goed, ik zat met andere dingen in mijn hoofd”, verklaarde hij. “De Belgian Knockout is voor mij de echte start van het seizoen. Matchplay ligt mij wel, maar je moet eerst bij de laatste 64 geraken.”

Thomas Detry, de jongste van de drie toppers, speelde dit seizoen elf toernooien waarvan hij acht keer de cut haalde met een negende plaats in Abu Dhabi als beste resultaat. “Ook voor mij is het seizoen echt nog niet top geweest. Maar ik heb wel al enkele keren een goede laatste ronde gespeeld”, zegt de Brusselaar.

Andere Belgen

Naast Pieters, Colsaerts en Detry, nemen ook de Belgen Christopher Mivis, Hugues Joannes, Kevin Kesbois en Lars Buijs deel aan het toernooi. Vier Belgische amateurs krijgen de kans om zich te meten met de Europese topspelers. Het gaat om Yente Van Doren, Jean De Wouters, Alan de Bondt en Adrien Dumont De Chassart.

MEEST RECENT