© Antwerp Airport

Luchthaven Deurne viert kwarteeuw van route naar London City Airport

Exact 25 jaar geleden heeft luchtvaartmaatschappij VLM Airlines een eerste lijnvlucht van Antwerpen naar London City Airport uitgevoerd. Die mijlpaal werd dinsdagochtend gevierd. Het geloof in de sterkhouder voor de regionale luchthaven blijft groot.

Op 15 mei 1993 vertrok VLM voor het eerst richting het Britse eiland. De maatschappij zou de verbinding tot 2008 uitvoeren, waarna ze werd overgenomen door Cityjet. Die kondigde in 2017 aan de route stop te zetten, waarna VLM (dat intussen een doorstart had gemaakt) opnieuw het roer in handen nam.

Marcel Buelens, de CEO van Antwerp Airport, wees dinsdag op het belang van de lijn voor de zakenreiziger naar het financiële hart van Londen: “Hoeveel zakendeals werden er gesloten en welke economische waarde werd er dankzij deze verbinding al gecreëerd? Hoeveel jobs zijn er bijgekomen? We zullen het nooit weten, maar één ding is zeker: we gaan door”, klonk het.

© Antwerp Airport

Snelste reisalternatief

De commercieel manager van VLM, Konstantijn Huys, wees op de snelheid van de vluchten. “De verbinding is vanuit Vlaanderen en Zuid-Nederland veruit het snelste reisalternatief voor zakenreizigers, toeristen en passagiers die vrienden of familie willen bezoeken in Londen. Beide luchthavens hebben twee enorme belangrijke troeven: de korte inchecktijden en de nabijheid van het stadscentrum.”

Richard Hill van London City Airport feliciteerde de partners in Antwerpen en zei ervan overtuigd te zijn dat in de toekomst nog meer zaken- en vrijetijdsreizigers zullen gebruikmaken van de verbinding.

Verjaardagstaart en pralines

De mijlpaal werd dinsdag op de luchthaven gevierd. Er was een verjaardagstaart en de passagiers voor de ochtendvlucht naar Londen, onder wie Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA), kregen pralines van een Antwerpse chocolatier.

Momenteel vliegt VLM op weekdagen tot drie keer per dag heen en weer naar London City Airport. Op zondag is er één heen- en terugvlucht.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER Luchthaven Antwerpen

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio