Kristen Stewart veegt haar voeten aan regels van Cannes

Foto: Isopix

Celebs

Kristen Stewart veegt haar voeten aan regels van Cannes

Print
Kristen Stewart (28) heeft een relletje veroorzaakt in Cannes door midden op de rode loper haar hoge hakken af te doen. De dresscode van het filmfestival schrijft namelijk voor dat vrouwen er niet op platte zolen of blootsvoets naar een van de premières mogen komen. In het verleden had de actrice al aangegeven dat ze het een belachelijke regel vindt.

Het was een opvallend moment tijdens de rode loper voor de première van 'BlacKkKlansma', de nieuwste film van Spike Lee. Voor Kristen Stewart de trappen naar het theather moest beklimmen, trok ze haar torenhoge Louboutins uit en liep ze verder op haar blote voeten. Nochtans is dat 'not done' in Cannes waar al decennialang van actrices en andere aanwezige vrouwen wordt verwacht dat ze in hoge hakken komen opdagen.

De laatste jaren komt er wel meer en meer tegenkanting tegen die weliswaar ongeschreven, maar toch opgelegde regel. Zo koos Julianne Moore er in 2013 voor om ook haar schoenen af te doen tijdens het event en in 2016 kwam Julia Roberts gewoon zonder schoenen opdagen. Dat deed ze toen als reactie op het feit dat een groep oudere vrouwen in 2015 werd geweigerd op de première van 'Carol' omdat ze geen hoge hakken droegen.

Bijzonder boos

Ook Kristen Stewart sprak zich in het verleden al uit tegen die regel die ze naar eigen zeggen belachelijk vindt. "Sommige mensen in Cannes worden bijzonder boos als je geen hakken of iets dergelijks draagt. Ik vind dat je dat tegenwoordig niet meer kunt eisen, maar de regel blijft bestaan. Als je mannen niet verplicht om een jurk en hoge hakken te dragen, dan kun je van mij niet hetzelfde vragen."

NIET TE MISSEN