Lucas Van den Eynde speelt hoofdrol in nieuwe fictiereeks VTM

Viv Van Dingenen en Lucas Van den Eynde speelden eerder al samen in Spitsbroers Foto: VTM

Lucas Van den Eynde speelt hoofdrol in nieuwe fictiereeks VTM

Print

Deze week begint VTM in Rumst met de opnames van De Ontvoering van Phil Frisco, een nieuwe fictiereeks over een man die een klein ijsroomwinkeltje uitbouwt tot een stevige kmo. Lucas Van den Eynde geeft gestalte aan het titelpersonage.

De Ontvoering Van Phil Frisco is een project dat al jaren op de plank lag, maar nu pas verfilmd wordt. In dit geval verklapt de titel al behoorlijk veel van het plot. Het gaat ondernemer Philip Druyts, alias Phil Frisco, met zijn ijsbedrijf voor de wind, tot een multinational zijn bloeiende zaak wil overnemen. Phil verzet zich met hand en tand tegen een overname. Tot zijn eigen verbijstering kiest zijn vrouw de kant van hun ambitieuze zoon en verkopen die het bedrijf toch. Phil kan echter niet machteloos toekijken hoe zijn levenswerk opgeslokt wordt door de ijsgigant. Samen met een oude jeugdvriend zet hij een plan op. Een plan dat helaas niet lijkt te verlopen zoals Phil Frisco het bedoeld had, met alle gevolgen van dien...

Spitsbroers-reünie

Behalve Lucas Van den Eynde spelen Viv Van Dingenen en Nico Sturm belangrijke rollen in deze reeks. Van den Eynde en Van Dingenen speelden vorig jaar al samen in de VTM-serie Spitsbroers. Toen waren ze geen koppel, maar hadden ze een affaire.

Voor Van den Eynde zijn het drukke tijden, want er is ook al lang sprake van een nieuwe jaargang van het Eén-programma Flying Doctors waar hij ook aan zou meewerken als copiloot. Verder filmde de Antwerpse acteur voor de nieuwe films Bastaard en Niet Schieten, de verfilming van het verhaal van de Bende van Nijvel. Die films moeten allebei nog in de zalen komen. Nico Sturm was recent op VTM te zien in de serie Patrouille Linkeroever en dook op in Wat Als? en Kafka. De regie is in handen van Raf Reyntjens en Koen Van Sande. Een uitzenddatum voor De Ontvoering Van Phil Frisco is er voorlopig nog niet.

Nu in het nieuws