© rr

Vier Antwerp-hooligans vrijgelaten in onderzoek naar ‘freefights’

De kamer van inbeschuldigingstelling in Antwerpen heeft maandagnamiddag beslist dat vier leden van de harde kern van R. Antwerp F.C. de gevangenis mogen verlaten onder voorwaarden.

sare

Het viertal werd eind vorige maand, samen met dertien andere verdachten, opgepakt door de Antwerpse recherche in een onderzoek naar de zogenaamde freefights, afgesproken gevechten tussen hooligans van verschillende voetbalclubs. Na de reeks huiszoekingen werd de meerderheid van de verdachten – onder wie ook enkele hooligans van Beerschot Wilrijk – vrijgelaten onder voorwaarden.

Zes mannen belandden wel in de gevangenis, hun aanhouding werd nadien ook bevestigd door de raadkamer. Vier van hen, Michael R., Sebastian S., Stijn V.H. en Sacha V.D.W., hoorden gisteren dat ook zij onder voorwaarden naar huis mogen. Wat die voorwaarden zijn is voorlopig nog niet duidelijk.

“Wij zijn verheugd dat het misbruik van de wet op de voorlopige hechtenis een halt is toegeroepen”, reageert advocaat Christian Clement die optreedt voor Sacha V.D.W.. “Het dossier kan nu in alle sereniteit voor de correctionele rechtbank behandeld worden.”

Later deze week zal de kamer van inbeschuldigingstelling oordelen of ook Dennis T. vrijgelaten kan worden. Ook een zesde verdachte zit nog in de gevangenis.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio