© GMAX AGENCY

De Laet riskeert na obscene gebaren schorsing voor volgend seizoen

De Reviewcommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft maandag op basis van de tv-beelden van de negende speeldag in play-off 2 belist Antwerp-verdediger Ritchie De Laet te laten vervolgen door het Bondsparket.

bap, gegy

De centrale verdediger pakte tien minuten voor affluiten van de thuiswedstrijd tegen STVV een gele kaart na een stevige tackle op de Truiense doelpuntenmaker Chuba Akpom. Hoewel De Laet het leer niet had geraakt, was hij het niet eens met de beslissing van scheidsrechter Christof Dierick. De verdediger stak zijn middelvinger uit naar de ref en maakte andere obscene gebaren. Dierick hield de rode kaart op zak, maar de Reviewcommissie kan zich daar niet in vinden en roept de voormalige Rode Duivel alsnog op het matje.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Op de slotspeeldag in play-off 2 kan De Laet nog wel in actie komen. Zaterdag zakt Antwerp nog af naar de kust voor de overbodige wedstrijd tegen Oostende. Pas volgende week dinsdag (22 mei) moet de 29-jarige De Laet zich voor de Geschillencommissie van de KBVB gaan verantwoorden. Een eventuele schorsing gaat volgend seizoen pas in.

Ook beelden van Jovan Kostovski (OH Leuven) en Valiente Hernandez (KAS Eupen) werden onder de loep genomen, maar zij gaan vrijuit.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer voetbalnieuws

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC