© Kioni Papadopoulos

Mooie opkomst voor twaalfde editie van Antwerpen Proeft

In Antwerpen is zondagavond het doek gevallen over het vierdaagse culinaire festival ‘Antwerpen Proeft’. Foodies en levensgenieters konden ook tijdens deze twaalfde editie weer smullen van de gerechten van veertig restaurants en culinaire speciaalzaken. De opkomst was volgens de organisatie in overeenstemming met voorbije edities. Grote publiekslieveling was de allereerste ‘Omelettenbattle’, die volgend jaar zeker een vervolg krijgt.

Op de affiche van Antwerpen Proeft prijkten dit jaar bekende chefs als Jeroen Meus (Würst), Nick Bril (The Jane) en Sofie Dumont. Ook bestellerauteur Pascale Naessens kwam voor het eerst langs, zowel om te signeren als met een aantal zelfgemaakte gerechtjes voor de bezoekers.

De bezoekers konden ook zelf de kookschort ombinden. “We hebben dit jaar meer ingezet op doe-activiteiten. Zo was er het ‘baking lab’, waar je met stoomovens zelf rozijnen-, volkoren- en notenbroden kon bakken. Deze activiteit viel zo in de smaak dat we extra sessies moesten voorzien. Ook de ‘grill academy’, waar je de kneepjes van het barbecueën kon leren, was een topper”, zegt organisator Claudia Engelen.

© Kioni Papadopoulos

De ‘Omelettenbattles’, waar onder meer Antwerps burgemeester Bart De Wever, tv-presentator Carl Huybrechts en tv-kok Wim Ballieu aan deelnamen, lokten veel toeschouwers. Loïc Van Impe, de tv-kok van de Zevende Dag, kon het snelst een omelet bakken, in 57 seconden. Hij mocht de wisselbeker in de vorm van een gouden ei in ontvangst nemen.

“We gaan de omelettenbattle vanaf nu elk jaar organiseren. We denken er wel aan om preselecties in te plannen, zoals bij het Eurovisiesongfestival, want er staan nu al veel mensen te popelen om mee te doen”, zegt organisator Ward Ramaekers.

De organisatie is tevreden over de opkomst van deze editie. Verschillende restaurants zaten door hun voorraad heen. Concrete bezoekersaantallen worden niet vrijgegeven.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio