© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Racing probleemloos naar interprovinciale eindronde

RC Mechelen plaatste zich makkelijk voor de interprovinciale eindronde die volgende donderdag van start gaat. Kontich, dat de heenmatch met 1-5 verloor, kon Racing niks meer in de weg leggen.

GF

Een quasi overbodige wedstrijd was deze terugmatch in de provinciale eindronde. Een eerste helft om snel te vergeten. Nauwelijks kansen, al onthouden we de halve omhaal van Dondo en een kopbal van Mariën na corner op de bovenkant van de lat. In de tweede helft viel het enige doelpunt in de partij. Een vrijschop aan de zijlijn werd door de ingevallen Hens in één tijd laag over de grond naast de verste paal gemikt. Die kleine voorsprong zouden de Mechelaars niet meer uit handen geven.

Groen-wit dus naar de interprovincale eindronde waarin het in zijn groep werd ingedeeld met Liedekerke (Vlaams-Brabant), Eendracht Aalter (Oost-Vlaanderen), Wielsbeke (West-Vlaanderen) en Park Houthalen (Limburg). RC Mechelen begint volgende donderdag met een thuismatch tegen Liedekerke. Er zijn twee reeksen van vijf ploegen, hoeveel ploegen er exact naar derde amateur zullen promoveren is voorlopig nog niet helemaal duidelijk.

Tegen Kontich kreeg Gianni De Ruysscher zijn eerste speelminuten van dit seizoen tussen de palen, hij verving Ledent. Stein Stuyck is fit maar volgde de match vanuit de tribune. Voor de wedstrijd tegen Liedekerke kan coach Van Vaerenbergh in principe over een volledige kern beschikken.

© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Meer sportnieuws